delivery
Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Як вибрати ліжко в спальну кімнату: 10 порад від фахівців MebelMarket

Повноцінний відпочинок – головна умова збереження здоров'я, енергії та хорошого настрою. Щоб прокидатися бадьорим, важливо мати зручне ліжко. Вибрати ліжко зараз не так складно, оскільки в каталозі інтернет-магазину MebelMarket представлений величезний вибір моделей на будь-який смак за доступними цінами. Перш ніж придбати ліжко, варто врахувати деякі особливості вибору. 

Врахування розміру та простору

Довжина спального місця в стандартному ліжку становить 190-200 см. Якщо потрібно більше простору, є моделі завдовжки до 220 см. За шириною ліжка бувають:

  • Односпальними - 80-100 см. Це моделі для дітей і підлітків, які розташовуються в будинках, готелях, пансіонатах і лікарнях.
  • Полуторними - 120-140 см. Це вироби для дорослих, яким потрібно більше простору або які часто перевертаються уві сні.
  • Двомісними - 160-200 см. Забезпечують комфорт і достатню кількість простору двом відпочиваючим.

Перед придбанням ліжка виміряйте площу приміщення, де воно буде розташовуватися. Важливо знати довжину та ширину кімнати. Рекомендується враховувати відстань до інших меблів та їх розміри, щоб вільно пересуватися кімнатою.

Вибір матеріалу та стилю

Ліжка з натурального дерева більш дороговартісні, але вони:

  • міцні;
  • екологічно чисті;
  • надійні;
  • прості в обслуговуванні;
  • мають тривалий термін експлуатації.

Металеві ліжка є найміцнішими і найдовговічнішими, оскільки слугують приблизно 20 років і коштують дешевше. Це привабливі зовні, але важкі моделі. Вони покриваються спеціальними фарбами та лаками, щоб запобігти корозії металу.

Ліжка з ДСП, ДВП і МДФ – бюджетні варіанти. Важливо, щоб на краях таких меблів була спеціальна кромка, яка захищає ліжко від вологи та механічних пошкоджень, а користувачів - від шкідливих випарів.

Конструкція та якість

Для того щоб знайти найоптимальніше ліжко, важливо дізнатися, з яких компонентів воно складається. Каркас має бути міцним з декількома перемичками. Покриття спеціальними засобами захисту від корозії чи впливу навколишніх негативних чинників буде додатковим плюсом.

Функціональність і додаткові можливості

Платформні ліжка мають спеціальний подіум замість бортиків і решіток, який може бути одноцільним або складатися з ламелей. Цей подіум забезпечує рівномірну підтримку матраца та покращує вентиляцію спального місця.

Меблі з гратчастою підтримкою мають систему дерев'яних або металевих ламелей, які допомагають розподілити навантаження на матрац правильно. Є дуже зручна опція для читання чи перегляду фільмів, щоб регулювати положення спинки та ніжок. Ліжка з підйомним механізмом стають більш популярними завдяки своїй функціональності. В них зручно читати, працювати на ноутбуці або дивитися фільми. 

Розглядайте стиль спальні

Нині покупцям доступна велика кількість варіантів ліжок у різних стилях. Ми рекомендуємо спочатку звернути увагу на загальний стиль інтер'єру та на ліжка, що підходять до кольорів і загального стилю приміщення.

Для стилів мінімалізму або хай-теку чудовим вибором будуть низькі ліжка без ніжок або на невеликому подіумі. Для класичного або сучасного стилю ідеально підійдуть ліжка зі шкіряною спинкою.

Тестування перед покупкою

Перш ніж погодитися на конкретну модель, варто їй влаштувати невеликий тест-драйв. Сядьте на ліжко. Ступні мають повністю опинитися на підлозі, а коліна зігнутися під кутом 90˚ . Декілька разів ляжте, сядьте та встаньте з ліжка. Якщо не відчувається дискомфорт, а для рухів не потрібні особливі зусилля - ви зробили правильний вибір.

Врахування потреб користувача

Найкраще обрати ліжко традиційної прямокутної форми. Воно зручне у використанні та гармонійно вписується в інтер'єр. Однак ви можете зупинитися на екзотичних формах: круглих, у формі серця, овальних тощо. Проте це доволі проблематичні варіанти. Адже до них складно підібрати матрац і постільну білизну, а також під ними доволі непросто прибирати.

Бюджет і цінова категорія

Перш ніж розпочати вибір моделі, слід визначитися з бюджетом. На сайті магазину MebelMarket представлені як дуже якісні та більш дорогі, так і дешеві моделі. Обрати відповідний варіант можна в каталозі в зручний для вас час.

Гарантія та обслуговування

Вироби, представлені в нашому асортименті, мають гарантію якості на 18 місяців. Безпосередньо перед придбанням ви можете попросити у менеджера надати відповідні сертифікати на продукцію. До того ж під час оформлення замовлення можна звернутися до нас за додатковою допомогою.

Консультація зі спеціалістами

Як показує багаторічна практика роботи магазину MebelMarket, велика кількість покупців точно не можуть сказати, яке ліжко вони хочуть. Тож наші менеджери готові запропонувати найкращий варіант для вашої кімнати. В каталозі продається чимало моделей, серед яких кожен знайде виріб до смаку. 

Звертайтесь до нашого інтернет-магазину та замовляйте відмінне місце для відпочинку!