delivery
Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Як правильно доглядати за диваном?

Важливо вдало вибрати диван, але не менше значення має правильний догляд за ним. Якщо не приділяти час очищенню та обслуговуванню, термін експлуатації значно зменшиться, доведеться постійно витрачати гроші на ремонт, а також стикатися з незручностями під час використання м'яких меблів. Давайте розглянемо, що потрібно робити для підтримки функціональності та естетичних властивостей диванів.

Регулярне чищення

Всі оббивні матеріали збирають на собі пил і можуть забруднюватись, тому їх необхідно систематично очищати:

  1. Не рідше одного разу на 2-3 тижні пилососити, використовуючи спеціальну насадку для меблів, яка дає змогу максимально ефективно збирати пил і бруд.
  2. У разі появи плям одразу обробляти проблемне місце вологою серветкою чи губкою з мильним розчином.
  3. Щорічно виконувати чищення мийним пилососом або залучати до цього фахівців з клінінгу.
  4. Виконувати обробку з урахуванням виду тканини, наприклад, шкіряні дивани слід чистити двічі на рік, а після очищення наносити спеціальні захисні засоби, що оберігають від забруднень. Велюр не можна чистити абразивними засобами, замші підходить суха обробка піною, екокожу можна обробляти розчином 50% спирту або мильною водою, а жаккард не витримує контакт з гарячою водою (максимум +40 градусів за Цельсієм).

Щоб пилу та бруду було менше, можна користуватися захисними плівками, покривалами та накидками. До того ж слід дотримуватися таких простих правил:

  • оберігати поверхні від контакту з їжею та напоями;
  • не користуватися при очищенні абразивними речовинами;
  • мінімізувати ризик контакту з гострими предметами.

Догляд за каркасом і наповнювачем

Періодично необхідно здійснювати візуальний огляд каркаса, щоб своєчасно виявляти тріщини та інші дефекти. Що стосується наповнювача, необхідність заміни виникає при просіданні, зміні початкової м'якості та пружності. Ефективним способом профілактики передчасного зношення є застосування підкладок (топерів).

Розташування та експлуатація

Один із секретів довговічності дивана – вдале місце розташування. В ідеалі ставити меблі потрібно трохи подалі від джерела УФ-променів, обігрівачів і батарей, а також слід подбати про належну вентиляцію. Продумавши розташування дивана, можна уникнути появи цвілі, неприємних запахів та інших проблем.

Рекомендації з ремонту та обслуговування

Навіть у разі найдбайливішої експлуатації немає гарантії відсутності пошкоджень і поломок. Здебільшого власники м'яких меблів стикаються з такими проблемами:

  • трансформаційний механізм, що заїдає або не працює;
  • втрата форми подушок і деформація наповнювача;
  • пошкодження обивки;
  • поява скрипу;
  • деформація фурнітурних елементів;
  • поломка чи продавлювання пружин.

Крім того, відбувається природне зношування матеріалів. Займатися відновленням функціональності та естетики дивана самостійно не слід. Ви можете витратити чимало нервів і часу, але не досягти результату або навіть погіршити ситуацію. Звернення до професіоналів допоможе швидко впоратися з проблемами без вашої участі та продовжити тривалість служби меблів, водночас уникнувши витрат на покупку нової моделі.

Якщо дефекти виявляються протягом дії гарантії, необхідно без зволікань звернутися до продавця. Наш інтернет-магазин відповідально ставиться до виконання гарантійних зобов'язань і приймає заявки від клієнтів за телефоном та електронною поштою.

Фактично при купівлі якісного дивана та дбайливому ставленні до нього можна розраховувати на 10-15 років надійної експлуатації.