delivery
Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Секрети догляду за меблями: як зберегти їхню красу та довговічність?

Меблі, що виготовлені навіть з високоякісних матеріалів, з часом зношуються. І тільки від власника залежить, як швидко це станеться. Забезпечивши правильний і систематичний догляд, можна в рази збільшити термін експлуатації та зберегти свіжий вигляд меблів

Вибір правильних матеріалів

Ми акцентуємо увагу на тому, що період експлуатації та зовнішній вигляд меблів безпосередньо залежать від виду та якості оббивки. М'яка оббивка меблів – частина, що зазнає найбільшого зношування та впливу зовнішніх чинників. Ми щодня сідаємо й лягаємо на диван, крісло чи ліжко. Діти та домашні тварини випробовують тканину на міцність, проливають на неї різні рідини тощо.

Меблеві тканини можна розділити на дві категорії: 

  1. Ткані матеріали - виготовляються шляхом переплетення ниток, враховуючи жаккард, велюр і шенилл. Такі тканини максимально міцні та стійкі.
  2. Неткані матеріали - складаються із шарів волокон, прикріплених різними способами, зокрема флока, мікрофібри чи нубука.

За складом тканини поділяються на:

  • Натуральні - містять 30-40% натуральних волокон (бавовна, льон, джут). Вони екологічні, повітропроникні та гіпоалергенні, однак мають низьку зносостійкість і можуть просідати.
  • Синтетичні, зокрема нейлон і поліестер. Ці тканини мають високу зносостійкість, не просідають, але не є повітропроникними.
  • Штучні - зроблені шляхом переробки натуральних матеріалів. Вони добре дихають, але швидше зношуються.

Інтернет-магазин MebelMarket наголошує, що правильно підібрана тканина додає меблям не тільки зносостійкості, а й привабливості. Наші менеджери надають детальні консультації щодо вибору матеріалу для оббивки та каркасу.

Регулярний догляд

Загальні правила догляду за м’якими меблями:

  • найменші забруднення варто видаляти якнайшвидше;
  • не варто терти тканину занадто сильно: це може пошкодити структуру матеріалу;
  • знімні чохли краще прати окремо від іншого текстилю, дотримуючись рекомендацій виробника, перед пранням застібніть всі блискавки;
  • не змішуйте кілька засобів для прання;
  • якщо є домашні тварини, вибирайте тканину з антикіготь-покриттям;
  • при сильному забрудненні краще звернутися до найближчої професійної хімчистки.

Кожна тканина має власні особливості догляду.

  • Жаккард. Потребує регулярного сухого чищення пилососом або м'якою щіткою. Прати тканину можна власноруч або при делікатному режимі пральної машини при температурі не більше 40˚ С без віджиму. Застосовуйте засоби без хлору.
  • Шеніл. Не витримує вологого прибирання. Чистити тканину можна тільки пилососом або м'якою щіткою. В разі сильного забруднення краще звернутися до хімчистки.
  • Велюр. Для підтримки привабливого вигляду вистачить сухого чищення щіткою або пилососом. Більш стійкі забруднення видаляються мильним розчином або засобами для чищення на водній основі.
  • Шкірзамінник. Для видалення будь-яких плям використовуйте мильний розчин або засоби на основі аміаку.
  • Рогожка. Прати тканину не рекомендується, але за потреби можна використовувати мильний розчин і губку або м'яку тканину.
  • Мікрофібра. Потребує регулярного сухого чищення пилососом або м'якою щіткою. Значні забруднення видаляються мильним розчином.

Дерев’яні частини меблів також варто регулярно очищати. Для видалення пилу слід використовувати ледь вологу ганчірку. Лаковані частини обробляють спеціальними неабразивними пастами.

Захист від пошкоджень

Звісно, основним засобом захисту меблів від пошкоджень є достатня увага за ними. Якщо в домі є кішки, оббивку варто зробити з антикігтя. Для запобігання появі плям на поверхні рекомендується застосовувати спеціальні зйомні чохли.

Професійний догляд і ремонт

У світі, де все швидко змінюється, а споживча культура розвивається з приголомшливою швидкістю, часто виникає бажання просто викинути старі м'які меблі та придбати нові. Але перш ніж позбавитися улюбленого дивана чи крісла, варто подумати про можливості його ремонту. Ми пропонуємо допомогу у відновленні меблів, тож за будь-якими питаннями звертайтеся до наших менеджерів.