Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Як правильно обрати матрац: посібник для починаючих

Як правильно обрати матрац: посібник для починаючих

Придбати якісний ортопедичний матрац сьогодні - не проблема. Інше питання, як правильно його підібрати, враховуючи ряд важливих критеріїв. В нашій статті ми будемо описувати усі варіанти доступних матраців, а також в дужках () наводити приклади моделей, які є у нашому магазині :)

КРОК 1 Обрати жорсткість матраца

Жорсткість матраца, безпосередньо залежить від наповнювачів і внутрішнього устрою виробу. Найм’якший наповнювач для матраца - латекс, найбільш жорсткий і щільний - койра кокоса. За пружність виробу відповідають пружинні блоки.

Підвищеної жорсткості (5)

Відрізняє цю категорію виробів той факт, що вони представлені тільки безпружинними моделями. ( матрац Prime)

  • Краще рішення для покупців середнього віку, вага яких не перевищує 110кг.
  • Рекомендований за наявності болів у верхніх відділах хребта
  • Новонароджені і діти віком до 3 років.

Жорсткі(4)

   Як правило жорсткі ортопедичні матраци виготовляються із застосуванням койри кокоса і оснащуються блоками незалежних пружин. В нашому магазині представлені моделі зі стандартними пружинами (Prestige+Kokos), та з пружинами різної жорсткості (7 ZONE+Kokos), для кращої анатомічної підтримки. Також можна зустріти безпружинні моделі з ефектом пам’яті (Memory Prime).

  Сон на жорстких поверхнях рекомендують користувачам, що переважно сплять на животі, професійним спортсменам і усім, хто веде високоактивний спосіб життя.

Напівжорсткі (3)

     Ця категорія має оптимальну жорсткість, забезпечує повноцінний сон в поєднанні з комфортом.Такі матраци забезпечують ефективну фіксацію хребців та розвантажують м'язи спини від напруги. Це найбільш популярна категорія матраців, тому представлена широким асортиментом в залежності від бюджету та наповнення. Матрац з використанням натурального латексу (Ultima), З зонуванням блоків пружин різної жорсткості (7 Zone), незалежними пружинними блоками в шаховому порядку (Prestige). Також безпружинні з використанням пом’якшеного матеріалу (Soft prime

Середньої жорсткості/ помірно жорсткі (2)

Оптимальні для тих хто має середню статуру, вікової категорії 25-50 років. Багато фахівців настійно рекомендують матраци середньої жорсткості при малорухомому способі життя. Представлені незалежними пружинними блоками (Cosmos). Та залежним пружинним блоком (Standart)

М’які (1)

Сон на таких виробах передусім показаний користувачам, вік яких складає 50 років і старше. Саме у цьому віці люди гостро потребують відпочинку на ліжках підвищеної комфортності (Soft Cosmos).

КРОК 2 Враховуємо вагу користувача

Спеціалістами розроблену таблицю залежності ваги від росту , для вибору оптимального навантаження.

КРОК 3 Обираємо розмір і висоту матраца

Стандартним значенням висоти ортопедичного матраца для дорослої людини вважається діапазон 16-23 см.

Якщо ви купуєте безпружинний монолітний матрац, його товщина може становити мінімум 14-16см. (Prime)

Якісні матраци з незалежними пружинними блоками виготовляють товщиною не менше аніж 18-23 см (7 Zone) або (Prestige). Виробники також пропонують моделі з багатошаровим наповненням, що забезпечує більший комфорт. (Prestige+Kokos) або безпружинний (Soft prime). Елітні матраци можуть мати товщину від 23 см (7 Zone+Kokos) (Ultima), (Multiblock).

Важливо! Для дітей старше 4 років застосування дуже тонких матраців (3-6 см) категорично заборонено!

У питанні про розміри матраца з ортопедичними властивостями мова ведеться лише про його відповідність до основи ліжка на якій він буде розміщений:

Найбільш поширені розміри матраців для однієї людини: 80х190, 80х200, 90х200 см. Для двоспальних ліжок стандартними вважаються наступні матраци - 120х200, 140х200, 160х200 і 180х200 см. Ми рекомендуємо брати стандартні розміри - це полегшить підбір меблів та аксесуарів.

Якщо ви виміряли розмір ліжка, і він виявився нестандартних значень - завжди можна замовляти матрац у нестандартному розмірі. Це питання окремо уточнюйте у консультанта.

КРОК 4 Вибір типу: безпружинні або пружинні матраци?

Відповідь на питання про те, яку модель обрати – безпружинну або пружинну – кожен дасть собі сам, після ретельного дослідження відмінностей перших і других.

Залежні пружині матраци Боннель

Матраци з залежними пружинними блоками називаються класичними, або системи Боннель їх історія налічує не одну сотню років. Ортопедичні властивості сучасних представників цього виду матраців вважаються середніми.

Серед інших недоліків – через поєднання, пружини при експлуатації зношуються швидше, що може приводити до скрипу. Також їм притаманний ефект хвилі – при натисканні з одного боку матрацу, деформація прокочується й до інших його частин.

Невисока вартість залежних пружинних моделей приваблює покупців. Однак перед придбанням бажано врахувати всі ЗА і ПРОТИ.

Матраци, оснащені незалежними блоками пружин(Pocket spring)

Подібні матраци привертають увагу споживачів нескладною, але дуже зручною конструкцією. Кожна з пружин встановлена в окремий чохол, що дозволяє  їй деформуватися без взаємодії з іншими пружинами. При натисканні на кілька блоків сусідні пружини залишаються в тому ж положенні. 

Це означає, що матрац ідеально підлаштовується під кожним вигином тіла людини і забезпечує необхідну підтримку хребта. Стандартна щільність установки пружини - 250 штук на квадратний метр (Cosmos), а також є моделі з блоками удосконаленої конструкції  з кількістю 280 (Prestige). та понад 900 на кв.м(Multiblock).

Призначення матраців з незалежним пружинним блоком показано для людей віком від 12 років з урахуванням ступеня жорсткості поверхні.

Переваги:

  • виражені ортопедичні властивості з відмінною підтримкою спини;
  • тривалий термін експлуатації; (Prestige).
  • відсутність скрипу пружин;
  • висока ступінь надійності,
  • зручність сна і відпочинку. (Cosmos)
  • ціна на цей тип матраців варіюється сильно- від недорогих моделей з пружинним блоком до матраців з  пружинними блоками високої щільності та матеріалами найвищого класу. (Ultima), (Multiblock)

Безпружинні матраци з ППУ

Це найбільш поширений насьогодні тип безпружинних матраців. Такі матраци часто купуються для дітей, підлітків і дорослих людей, як економічні варіанти. (Prime)

Переваги:

  • доступність;
  • досить непогані ортопедичні властивості;
  • зручність транспортування до місця призначення, бо мають невелику вагу.

При виборі безпружинної версії слід орієнтуватися на наповнювач, що відповідає за якість виробів. Матраци, що не мають пружини, характеризуються достатньою міцністю і беззвучністю, чим і заслужили немалу популярність користувачів.

Наповнювачі можуть бути пом’якшуючі. Наприклад м’яка піна, для більш комфортного використання. Не нехтуючи при цьому якістю та зносостійкістю(Soft prime). Або для покращення анатомічних властивостей використовують спеціальну піну з ефектом пам’яті(Memory Prime), що в останні роки стрімко захопили вподобання користувачів.

Завдяки  підбору наповнення вироби мають довгий термін експлуатації, витримують  навантаження, стрибки та ігри дітей.    

Переваги:

  • - тривалий термін експлуатації;
  • - кілька рівнів жорсткості;
  • - високі ортопедичні властивості.


КРОК 5 Вибір матеріалу наповнення

Правильний підхід до вибору наповнювача для ортопедичного матрацу дозволить придбати модель, яка відповідає  персональним запитам покупця.

Запам’ятайте! Такі наповнювачі як пух, вата не мають ортопедичних властивостей. 

Латекс

Основною сировиною для виготовлення латексних шарів служить сок гевеї, обробляється спеціальним способом, для отримання вспіненої маси. Підготовлений матеріал служить для ортопедичних матраців прекрасним наповнювачем, що приймає вигини тіла і чудово підтримує хребет. (Ultima),

Переваги:

  • забезпечення комфортних умов для відпочинку;
  • анатомічне відтворення контурів тіла;
  • зручність для людей, у яких діагностовані проблемами з хребтом;
  • комбінування з різними матеріалами дозволяє при необхідності збільшити жорсткість;
  • відсутність алергічних реакцій
  • гігроскопічність

Пінополіуретан

Висока популярність пінополіуретану (ППУ, штучного латекса) пов'язана з тим, що основою служить звичний для багатьох користувачів поролон з високим показником щільності. ППУ дозволяє виробляти ортопедичні матраци з хорошими характеристиками за досить невисокою ціною. (Prime)

Переваги:

  • доступна ціна;
  • досить  тривалий термін служби;
  • несприятливість до підвищених навантажень, тому стрибки та ігри дітей не критичні;
  • забезпечення достатніх ортопедичних властивостей

Недоліки:

  • При статичному навантаженні можливі просідання в місцях дотику

Кокосовая койра

Пружна плита з пресованих волокон кокоса відноситься до досить жорстких матеріалів, які часто використовуються для наповнення ортопедичних матраців. Койра зазвичай комбінується з латексними та поліуретановими шарами, що дозволяє створювати чудові по якості та зручності поверхні для сну та відпочинку, Або ж може використовуватися для отримання матраців з високою жорсткістю. (Prestige+Kokos) та (7 ZONE+Kokos)

Переваги:

  • Антиалергійний матеріал;
  • перешкоджає  розмноженню бактерій;
  • швидке випарювання вологи;
  • екологічність;
  • ортопедичні властивості;
  • відсутність шкідливих компонентів;
  • можливість використовувати не тільки для дорослих, але і для дітей будь-якого віку.

Недоліки: 

  • висока вартість, причина якої в складності обробки та підготовки матеріалу.

Memory Foam 

Матеріал із структурою, що дозволяє поверхні підлаштовуватися під форму тіла, а після припинення навантаження, відновлюється протягом кількох хвилин. Подібні матраци з "ефектом пам'яті" забезпечують прекрасні умови для сну, однак при знижених температурах  матеріал отримує підвищену жорсткість. (Memory Prime)

Так який матрац все ж таки обрати?

На нашу думку найголовішне це для, щоб матрац був максимально комфортним для Вас. Тому перед купівлюю краще завітати в наш салон та спробувати кожен з варіантів. Наші спеціалісті з радістью допоможуть підібрати для Вас найкращий варіант.