delivery
Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Дивани для великих сімей: як вибрати зручний варіант?

Вітальню без дивана уявити неможливо, а якщо в будинку чи квартирі живе велика родина, цей предмет меблів набуває особливого значення. Помилитись з вибором не можна, адже тоді доведеться зіткнутися з великою кількістю труднощів: комусь не вистачатиме місця, кімната здаватиметься тісною, не вдасться забезпечити спокійний сон тощо.

Визначте потреби вашої родини

Основне значення мають:

  • кількість людей в будинку, що визначає розмір дивана;
  • періодичність використання меблів;
  • призначення – для сну, відпочинку, дозвілля, прийому гостей;
  • склад сім'ї – наявність маленьких дітей і домашніх тварин.

Вибір розміру та форми дивана

Для великої родини потрібен справді великий диван з щонайменше 4 посадковими місцями. Він може бути модульним, кутовим або прямим залежно від розмірів і форми приміщення. Завжди враховуйте кількість і розташування інших меблів, а також особливості розкладання дивана. Залежно від моделі, ззаду, спереду або з боків має бути вільний простір.

Матеріали та зносостійкість

Основні вимоги до обивки – міцність, легкість очищення, тривале збереження первинного зовнішнього вигляду та відмінний вологозахист. Шкіра, оксамит і велюр в такому випадку не підходять, краще вибрати флок чи жаккард.

Надійний каркас – запорука тривалої експлуатації. Металеві та дерев'яні основи довговічні, але дорогі, тому багато покупців обирають варіанти з каркасом з ЛДСП чи ДСП.

Комфорт і функціональність

Сидіти та спати на дивані буде приємно та зручно, якщо подумати під час вибору про такі аспекти:

  • Наповнювач має бути екологічним і зберігати форму. Недорогим рішенням є пінополіуретан. Найкращі властивості демонструє поєднання анатомічної піни та незалежних пружин, а компромісний варіант – це латекс.
  • Добре, якщо будуть ящики для зберігання, які допоможуть зекономити вільний простір.
  • Механізм трансформації має бути надійним і простим у використанні. Зокрема, викатні дивани легко розкладаються або розгортаються.
  • Підлокітники. Це чудова додаткова опція, яка допоможе не падати дітям, а також можна придбати диван з підголівниками для розслаблення м'язів шиї.

Дизайн та естетика

У колекціях сучасних виробників є безліч великих диванів, що поєднують практичність та естетичність. Знайти серед них найкращу модель вдасться в тому разі, якщо взяти до уваги такі критерії:

  • колір – модними є глибокі натуральні відтінки, хоча класичні пастельні тони зберігають популярність;
  • інтер'єрна композиція – якщо кімната оформлена в скандинавському, мінімалістському, класичному або стилі хай-тек, тоді й диван має бути таким самим;
  • особисті вподобання мешканців житла.

Бюджет і ціни

Коли вже вирішено, який диван потрібен, варто звернути увагу на його ціну. Від не дуже важливих опцій варто відмовитись, якщо фінансові можливості обмежені. Якісні прямі моделі коштують від 9500 грн, а кутові - від 15000-16000 грн. Якщо вас цікавлять бюджетні варіанти, зверніть увагу на вироби з поліуретановим наповнювачем і каркасом з ДСП або ЛДСП. У преміальній категорії представлені дивани з основою з металу чи дерева та пружинним блоком.

В інтернет-магазині MebelMarket продаються меблі від перевірених виробників без націнок, а додаткову вигоду клієнти отримують завдяки акціям, безкоштовній доставці та різним бонусам. Вам потрібно проаналізувати каталог з урахуванням переліку особистих вимог, а ми організуємо негайну доставку та надамо офіційну гарантію.