Безкоштовна доставка від 10000 грн.
Знижки на відправлення по Україні

Металеві ліжка: переваги та особливості вибору

Металеві ліжка: переваги та особливості вибору
 

Незважаючи на те, що найпоширенішими матеріалами для виготовлення ліжок є дерево та метал, у багатьох людей, ліжка з металу все ще іноді викликають негативні асоціації, що може відштовхнути покупця. У цій статті ми докладно розберемо всі численні переваги металевих ліжок, а також доведемо, що ліжко з металу це не тільки грубе спальне місце солдата, а й зручні та стильні меблі, які підійдуть до будь-якого інтер'єру.

Переваги металевих ліжок:

- доступна ціна - більшість ліжок з металу дешевші за аналоги з дерева та ДСП; 
- стійкість до навантажень і зносу - метал відмінно витримує тривалі механічні навантаження і при цьому не змінює форму, крім того на металевому ліжку набагато складніше вибити вм'ятину або залишити глибоку подряпину, ніж на дерев'яному ліжку; 
- несприйнятливість до вогню та перепадів температури; 
- несприйнятливість до перепадів вологості та мікроорганізмів – металеве ліжко не може «повести» або воно вже точно не буде уражене цвіллю у разі тривалого зберігання у вологому середовищі, а фарба надійно оберігає метал від корозії; 
- простий догляд - зазвичай таке ліжко досить просто іноді протирати від пилу; 
- довговічність – метал один із найдовговічніших матеріалів, тому ліжка з нього служать роками та десятиліттями; 
- екологічність - метал не виділяє шкідливих речовин і є гіпоалергенним; 
- невисока вага – ліжко із сучасних труб та прямокутного профілю важить всього 15-20 кілограм, тому при необхідності її легко можна посунути або переставити; 
- простота перевезення – ліжка з металу за необхідності легко розібрати та зібрати знову; 
- простота реставрації – навіть старе металеве ліжко легко привести у належний зовнішній вигляд, у більшості випадків вистачає простого фарбування.
 

Розмір

Ширина ліжка

Зазвичай ліжка поділяють по ширині на: односпальні, полуторні, двоспальні та двоярусні.

  • Односпальні ліжка - стандартна ширина односпального ліжка 80-90 см, зазвичай вони купуються для дітей або для тих, хто живе один.
  • Полуторні – ліжка шириною 120 см, такі ліжка спочатку розраховані на одну особу, з додатковим простором для зручності.
  • Двоспальні – ліжка шириною 140-180 см призначені для двох людей, які сплять разом. 160см – найоптимальніша та найпопулярніша ширина спального місця для двох людей
  • Двоярусні - ліжка, що мають 2 спальних місця шириною 80-90 см, розташовані одне над іншим, таке рішення дозволяє значно заощадити місце в кімнаті і з комфортом розмістити двох людей. Популярні у багатодітних сім'ях, а також у хостелах та гуртожитках.
  • Окремої уваги стоять ліжка-кушетки  , вони мають класичне односпальне місце, але при цьому мають три спинки. Таку третю спинку вдень можна обкласти подушками та використовувати ліжко як дивана.
     

Довжина ліжка

У наш час найпопулярнішою довжиною є 200см. Раніше багато хто виробляв також довжину 190см, але для зручності покупців і виробників був обраний стандарт 200см, який є найоптимальнішим. Хоча багато хто може виготовити ліжко та інших розмірів. 

Висота ліжка

При виборі висоти ліжка варто враховувати і висоту майбутнього матраца. Вважається що його верхній край повинен бути на рівні колінної чашки людини, що стоїть поруч, або навіть бути трохи вище. У цьому випадку лягати на ліжко і вставати з нього буде комфортно навіть людині похилого віку. Саме з цього розрахунку більшість виробів мають висоту 40-60 див.


Виготовлення та ціна металевих ліжок

Більшість металевих ліжок виготовляються шляхом зварювання порожнистих металевих трубок та профілю товщиною 1-1,5 мм. Після цього готові елементи фарбують порошковою фарбою. Таке фарбування добре захищає від корозії і довго зберігає чудовий вигляд ліжка. Сучасні технології зварювання та порошкового фарбування допомогли максимально знизити ціни на металеві ліжка без шкоди якості готових виробів, тому купуючи металеве ліжко можна бути впевненим – воно прослужить довгі роки. 
Дизайн

Різноманітність моделей та дизайнів металевих ліжок вражає уяву. Навіть найвибагливіший покупець зможе знайти те, що ідеально впишеться в інтер'єр його спальні або квартири.

Пропонуємо розглянути кілька варіантів дизайну на прикладі компанії Fusion Metal. 
1) Для любителів стилю лофт та хайтек підійдуть строгі прямі лінії, наприклад ліжко Прага
2) Ліжко Глорія і Токіо має лаконічний, але приємний дизайн, який досягається плавними вигнутими лініями, що перетинаються. 
3) Ліжка Класика та Веста порадують любителів класичних стилів, поєднання суворих ліній та елегантних завитків нікого не залишають байдужим. Також не можна не згадати про ліжко Октавія , вона має дерев'яні ніжки з дуба, що робить її дизайн унікальним. 
4) А ліжко-кушетка Льода буде не тільки чудовим спальним місцем, а й часом проведення дозвілля вдень, якщо потурбуватися про покупку подушок для надання третій спинці подоби дивана.

5) Не можна не згадати про двоярусні ліжка такі як Оптима , Акварель та Франц . Вони стануть чудовим вибором для дітей та дозволять збільшити корисну площу в кімнаті.


На закінчення

Металеві ліжка - відмінне рішення для будь-якої спальні, вони мають масу переваг, безліч варіантів виконання і дизайнів, кожен з легкістю знайде саме те, що потрібно саме йому, а їх ціна в порівнянні з дерев'яними або м'якими аналогами приємно порадує будь-кого.